zondag 16 februari 2014

De Nike-Training-club-app


Soms zijn heb je van die dagen dat je helemaal geen zin hebt om te gaan hardlopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het weer niet echt uitnodigend is om naar buiten te gaan of je een dag ervoor al een lange run gedaan hebt.
Toch kan je ook vanuit je huiskamer prima blijven trainen voor de marathon.

Ik heb de Nike training-club-app hiervoor op mijn telefoon staan. Op deze app staan verschillende soorten oefeningen die je kunt doen. Hiervoor maak je een profiel aan of je gebruikt je Nike+ profiel, als je deze al hebt.
Zoals we weten is het voor het hardlopen belangrijk om een sterke core te hebben (zie deze link). Je core kan je via Nike-training-club-app prima trainen. Bij het onderdeel "Focus" kan je uit verschillende workouts een workout kiezen die gegeven wordt door een bekende sporter (bijvoorbeeld Serena Williams). Zo kun je een workout selecteren waarbij je de focus bijvoorbeeld op je core legt. Ook andere zones van het lichaam zoals je benen, billen, schouders en armen kun je aan bod laten komen.
Bij iedere workout kan je in een filmpje bekijken hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Verder geeft een opgewekte stem je tips en extra motivatie. Iedere focus-workout duurt 15 minuten.



Ook kan je ervoor kiezen om meerdere spiergroepen tegelijkertijd te trainen. Hiervoor heb je de programma's:
"Get lean" met veel cardio intervalls
"Get toned" met lichte gewichten
"Get strong" met gewichtjes en herhalingen van oefeningen
Bij elk onderdeel kun je selecteren of je een beginnen, gevorderde of ervaren sporter bent en hierop is dan je workout aangepast.
Deze oefeningen duren 30 min of 45 min.

Een andere mogelijkheid is om een eigen trainingsprogramma aan te maken. De app stelt hierbij een programma voor je samen met iedere dag een andere workout.

Om je te blijven motiveren, krijg je na verschillende oefeningen "Trophies" en kan je terug zien welke oefeningen je al gedaan hebt. Met deze app heb je eigenlijk gewoon een personal coach naast je!
Het fijne is ook dat het een gratis app is ("Tja, je bent een Hollanders of niet he").
Ik ben heel erg tevreden over de Nike-trainings-club-app.

Pluspunten:
- Een gratis trainingsapp
- Veel verschillende soorten oefeningen
- Oefeningen die je op je eigen niveau kan afstemmen
- Een eigen trainingschema kunnen aanmaken
- Is gebruiksvriendelijk



Minpunten:
- Je kunt tijdens een workout geen oefening of pauze doorskippen
- De batterij van mijn telefoon gaat er snel leeg door (maar nu is mijn batterij ook niet zo heel sterk meer)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten