dinsdag 24 juni 2014

Banaan-aardbeien ijs Super easy, gezond en lekker!



Het is officieel zomer. Tijd voor ijs!
Dit ijsje mag je overigens het hele jaar door eten, want het is super gezond, makkelijk te maken en ook mega lekker!
Het ijs is glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij en helemaal kindproof!
Ik heb het door verschillende mensen (die normaal ook suiker eten) in mijn omgeving laten testen en hun reacties waren enthousiast.

Genoeg redenen om te maken dus.


Ingrediënten voor 1 à 2 personen
1 Banaan
circa 110 gram aardbeien
Eventueel een klein beetje honing/agavesiroop/ahornsiroop (proef het eerst eens zonder)

Verder heb je een staafmixer nodig

Hoe maak je het
Haal de banaan uit de schil en snijd de banaan in kleine plakjes. Leg deze op een schaaltje in de diepvries. Wacht ten minste 2 uur voordat je de banaan eruit haalt, zodat de banaan bevroren is.
De aardbeien bewaar je in de koelkast.



Als de bananen bevroren zijn haal je ze uit de diepvries en doe je ze in een maatbeker of een hoge kom, voor het blenden straks.
Was in de tussentijd de aardbeien, haal het kroontje eraf en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien bij de plakjes banaan. Probeer de banaan en de aardbeien eerst voorzichtig door elkaar te roeren/prakken, zodat de banaan iets zachter wordt, voordat je alles samen gaat pureren.
Als de banaan wat zachter is geworden kan je de aardbeien en de banaan gaan pureren. Het ijs is goed wanneer het de consistentie heeft van een softijsje.
Als je het ijsje iets zoeter wil hebben kan je er wat honing/agavesiroop/ahornsiroop bij doen. Hierdoor zal het ijsje wel iets vloeibaarder worden.

Dien het ijsje op in een klein schaaltje en decoreer eventueel met een stukje aardbei of een blaadje munt.




(notitie: gebruik geen honing bij kinderen jonger dan 1 jaar)



1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.mytaste.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen